Informatie diverse Therapievormen

Wanneer in jou de wens leeft om weer in contact te komen met wat waar is, met jouw eigen kracht en met wat wezenlijk belangrijk is. Als in jou de wens leeft om vrij te zijn van beperkingen, om succesvol te zijn, om een goede baan te hebben, geaccepteerd te worden, en makkelijk met mensen te kunnen omgaan.

Wanneer jij een bevredigende relatie wilt hebben, de kinderen goed wilt opvoeden, grenzen wilt kunnen stellen en het leven als waardevol om te leven wilt ervaren, dan ben je op zoek naar je ware zelf.
Soms ben je succesvol op een aantal van deze gebieden en verloopt het leven voorspoedig, maar op andere momenten ervaar je tegenwind. Je realiseert je dat bepaalde situaties in je leven zich steeds herhalen of dat vaste gedachtenpatronen continu terugkeren.
Je voelt in jezelf tegenstrijdigheden die je niet kunt verklaren, of je wordt geconfronteerd met een gevoel van tekortschieten, incompleet zijn, wezenlijk gemis en/of innerlijke leegte.
En dat kan zowel bij jezelf zijn als in je relatie.

Dan is het tijd om stil te staan bij jezelf en kun je er benieuuwd naar zijn wat er zich afspeelt in jou in relatie tot anderen en in relatie tot de de wereld. Dan kun je ontdekken wat jou werkelijke kracht is en wat je ervan afhoud om te leven vanuit jouw kracht. Dan krijg je antwoord op de vraag waarom je steeds in dezelfde valkuilen stapt. Hoe het komt dat je reageert zoals je reageert en waarom het soms zo moeilijk is om je innerlijke stabiliteit te behouden.

Therapie kan je weer doen stromen, kan je weer heel doen voelen.


Spirituele regressie oftewel
Life Between Lives-therapie

Hypno-therapie
Regressie-therapie
Re´ncarnatie-therapie
EMDR
Relatie-Counseling
Coaching
Werken met het Enneagram
Persoonlijke groei

Zelf een korte Diagnose stellen

Therapie kan je ondersteunen bij je levensvragen en vergroot je vrijheid om keuzes te maken vanuit jouw wezenlijke behoeften en niet vanuit je automatische gedachtenpatronen en gevoelens. Omdat je leert hoe je jouw emoties weer voor je kunt laten werken in plaats van ertegen te vechten, kun je het leven weer omarmen.

Emotionele hygiŰne
Er bestaat geen makkelijke, snelle en kant en klare methode voor het in kaart brengen van je innerlijke gemoedstoestand en het uitgraven van je ware identiteit en je authentieke verlangens. Een deel kun je zelf, maar voor een ander deel kun je het beste een beroep doen op een therapeut of een mental coach. Omdat het niet alleen veel sneller gaat, maar vooral omdat je altijd blinde vlekken hebt. Velen onder ons denken dat je echte geestelijke problemen moet hebben of ??? moet zijn om professionele hulp in te roepen.

Vreemd, want wij vinden het wel heel normaal dat wij ons denken scherpen door te blijven studeren en vakliteratuur bij te houden. We besteden ook tijd en aandacht aan onze lichamelijke conditie.


En waarom dan niet werken aan onze emotionele conditie?? We zouden gewoon in ons programma op kunnen nemen dat wij onszelf emotioneel onderhouden. Emotionele hygiŰne zou een vast onderdeel moeten vormen van onze opvoeding en ons leven. Want hoe meer je jezelf verlost van de illusie van destructieve gedachten en gevoelens, des te meer ben je in staat te ervaren wat je werkelijk voelt en je ware impulsen te volgen. Dan nemen je motivatie en levenslust toe en krijgt je leven echt betekenis, omdat je steeds dichter bij je eigen authentieke ĹZIJNĺ komt.