Coaching

Dit is een lopende reclame <marquee align="middle" width="500" style="face="Verdana" color=#3B3B3B size=-1> <span style="font-weight: 400; font-variant: small-caps"> <FONT face="Verdana" color=#3B3B3B size=-1><Strong>                                             Je blik zal enkel helder worden wanneer je in je hart kijkt. Wie naar buiten kijkt, droomt. Wie naar binnen kijkt, wordt wakker.</strong>                                             </marquee> Dit is een lopende reclame


Wanneer je therapie een te zwaar instrument vindt maar je wilt:

  • Effectiever functioneren in je leven of in je werk
  • Verandering aanbrengen in jouw situatie en je zoekt ondersteuning
  • Een klankbord, vertrouwenspersoon of creatieve meedenker wanneer je vastloopt.
Dan is Coaching wellicht het meest geschikte middel voor jou.

Coaching, het stimuleren van het eigen weten

Vanuit onze ruime ervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid als trainers en leidinggevenden, kunnen we samen met jou zoeken naar en feedback geven op de omstandigheden die ten grondslag liggen aan jouw stagnatie en hoe deze te verbeteren, opdat je meer voldoening en plezier krijgt in je leven, je relatie of je werk.

We werken hierbij situatiegericht, vanuit de volgende vragen:

  • Wat is jouw doelstelling/missie?
  • Welke waarden en overtuigingen ondersteunen of belemmeren het verwezenlijken van je doel?
  • Wat zegt dat over jouw identiteit in relatie tot bovenstaande?
  • Welke kwaliteiten zet je daarbij in en wat zijn jouw te ontwikkelen kwaliteiten?
  • Welke vaardigheden kun je dan in jezelf ontwikkelen en op welke manier be´nvloedt dit jouw omgeving?

Op deze wijze ontwikkel je een ruimere blik zodat je met frisse ogen kunt kijken naar jezelf in jouw situatie en naar de toekomst en haar mogelijkheden.

Wij gebruiken hierbij het Enneagram (Link) als middel tot het krijgen van inzicht in jouw persoonlijke drijfveren en overtuigingen en als instrument tot het ontwikkelen van jouw kwaliteiten.

Coaching kan plaatsvinden in onze praktijk maar afhankelijk van de vraag, ook bij jou op de werkplek. Coaching wordt vaak door werkgevers vergoedt. Zeker wanneer er sprake is van (dreigend) ziekteverzuim. Het maakt daarbij niet uit of de oorzaken zijn gelegen in het werk of in de thuissituatie of in een combinatie van beiden. Het is vaak een combinatie van factoren die ervoor zorgt dat er momenten in het leven zijn dat je draagkracht en draaglast niet meer in balans zijn wat dan kan leiden tot klachten en/of uitval.

Momenteel ervaren veel mensen stress in hun leven. Dit wordt voor een deel veroorzaakt door het teveel aan verplichtingen in relatie tot de beschikbare tijd. De balans tussen wat wij beschikbaar hebben aan geestelijke weerstand en hetgeen het leven van ons vraagt is heel kwetsbaar.
Als er op enig terrein in ons leven een tijd onbalans is tussen wat we aankunnen en wat wij te dragen krijgen, dan veroorzaakt dit stress. Stress is de grootste ondermijner van ons lichamelijke afweersysteem en zal dan ook op termijn leiden tot (chronische) fysieke klachten.
We kunnen niet veel veranderen aan levensgebeurtenissen die op ons pad komen. Wij kunnen onszelf wel weerbaarder maken door onze draagkracht te versterken. Zelfinzicht en emotionele intelligentie zijn daarbij onmisbaar. Coaching kan je daarbij een eind op weg helpen.

Terug naar 'Informatie diverse Therapievormen'